Leona Coha 22. u svom prvom nastupu na Europskom juniorskom prvenstvu

Prvog dana Europskog juniorskog prvenstva koje se održava u češkim Račicama naši su predstavnici nastupili u muškoj i ženskoj utrci juniora na 7500 m. Najviše uspjeha imala je Leona Coha koja je doplivala do 22. mjesta.

Prvog dana natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu na stazu su izašli Leona Coha u ženskoj utrci te Đivo Damić, Jakov Igrec i Leon Martinjaš u muškoj utrci na 7500 m.

Nakon što su u jutarnjem dijelu programa mlađi juniori odradili utrke na 5000 m, u kojima nismo imali predstavnika, na red su došle juniorkei utrka na 7500 m. U konkurenciji 38 djevojaka našla se i Leona Coha kojoj je ovo bio premijerni nastup na međunarodnoj sceni. Leona je prva tri kruga bila unutar jedne minute zaostatka za vodećima da bi se u zadnja dva kruga taj zaostatak popeo do četiri minute i 29 sekunda što joj je donijelo 22.mjesto. Obzirom na činjenicu da je ovo bio njezin premijerni nastup, možemo reći da se radio o vrlo dobrom plasmanu.

Do naslova europske prvakinje doplivala je Španjolka Maria Claro ispred Mađarice Vivien Balogh i Francuskinje Madelon Catteau. Potpune rezultate ove utrke možete vidjeti ovdje.

Nakon završetak ženske utrke na stazu su izašli juniori između njih i naš trojac Đivo Damić, Jakov Igrec i Leon Martinjaš. Novi europski prvak postao je Rus Aleksand Stefanov, ispred Mađara Davida Betlehema i Španjolca Pola Yaguesa. Naši predstavnici poredali su se na 37., 38. i 39. mjestu u konkurenciji 40 plivača i to slijedećim redom Đivo Damić, Jakov Igrec i Leon Martinjaš. Potpune rezultate možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrka u kojima nismo imali predstavnika možete vidjeti u nastavku:

mlađi juniori

mlađe juniorke

Prvog dana natjecanja najviše uspjeha imali su predstavnici Mađarske koji imaju osvojeno jedno zlato, dva srebra i broncu. Predstavnici Njemačke i Španjolske imaju po jedno zlato i jednu broncu, Rusija ima jedno zlato, Italija i Velika Britanija po jedno srebro, dok je Francuska osvojila jednu broncu.

Sutra su na rasporedu utrke mlađih seniorki i mlađih seniora na 10000 m, a među natjecateljima je i naša Antonia Buličić.

Uz naše reprezenativce u Račicama se nalaze i treneri: Karla Šitić, Dinko Jukić, Ivan Perhat, Karlo Vukić te predsjednik HSDP-a Milan Žužić.