Antonia Buličić i Jakov Igrec prvaci Hrvatske na 3.000 m

Na upravo završenom Prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju na 3.000 m u Fažani novim pravcima Hrvatske postali su Antonia Buličić (KDP Split) i Jakov Igrec (KDPSR Poreč).

Uz Antoniu su se na postolju našle njezine klupske kolegice Karla Šitić na drugom mjestu te Nina Jokić na trećem mjestu. Muško postolje zauzeli su članovi KDPSR Poreč. Uz Jalova su se na postolje plasirali Filip Husnjak na drugom mjestu te Leon Martinjaš na trećem.

Ova utrka se osim za PH računala i za CRO CUP.

U ženskoj konkurenciji poredak u CRO CUP konkurenciji je isti, dok se kod muškaraca u CRO CUP poretku na djelidbi drugog mjesta našao Andrea Crevatin (KDP Primorje).

Utrku je obilježio neizvjestan foto finiš u muškom dijelu utrke pa se na proglašenje rezultata čekalo više od sat vremena.

Slijedeći nedjelju na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 5.000 m u Rijeci, što je ujedno i druga utrka CRO CUP-a.

Rok za prijave natjecatelja za nastup na Prvenstvu Hrvatske ističe 25.6., a prijave je potrebno izvršiti na info@hsdp.hr. Prijavu vrši tajnik kluba ili druga ovlaštena osoba kluba.

Prijave za CRO CUP utrku vrše se na www.kdp-primorje.hr